Ir al contenido principal

QUÉ ÈS LA REALITAT AUGMENTADA I LA REALITAT VIRTUAL?


 Avui en aquesta entrada us parlarem de dues noves tecnologies molt innovadores en molts sectors, però sobretot al sector educatiu.

Aquestes noves tecnologies són les anomenades realitat virtual i realitat augmentada.

QUÈ ÉS LA REALITAT AUGMENTADA?


És una tecnologia que permet a l'usuari visualitzar part del món real a través d'un dispositiu tecnològic (sempre connectada a Internet), combinant la dimensió virtual i la física.



QUÈ ÉS LA REALITAT VIRTUAL?

La realitat virtual és una tecnologia que crea un entorn d'aparença real. Aquest entorn és visualitzat mitjançant unes ulleres o un casc de realitat virtual que crea en l'usuari la sensació d'estar immers en ell.






Alguns dels aspectes a destacar de la Realitat Augmentada (AR) i de la Realitat Virtual (RV):


- Millora la motivació respecte de l'aprenentatge.

- Proporciona una actitud positiva i millora la confiança.

- Millora les habilitats espacials.

- Augmenta l'interès.

- Promou l'autoaprenentatge.

- Permet a l'alumnat aprendre fent.

- Permet l'aprenentatge multisensorial.

- Permet la visualització de conceptes invisibles, esdeveniments i conceptes abstractes.


Aspectes desfavorables de la Realitat Augmentada (AR) i de la Realitat Virtual (RV):


- Sobrecàrrega cognitiva.

- Baixa sensibilitat en el reconeixement d'activació.

- Problemes tècnics.

- Tecnologia cara.

- Problemes ergonòmics.

Des del nostre punt de vista és un gran desenvolupament el que han creat aquests tipus de tecnologies, sobretot en la societat, amb l'ús de la realitat augmentada i la realitat virtual.

Cal destacar que, com tota tecnologia, hem de fer un ús raonable d'aquests recursos, perquè pot desencadenar en altres problemes. 

Aquestes noves tecnologies són  molt útils, però cal introduir-les pas a pas, és a dir, cal incorporar experiències per a familiaritzar als docents amb l'ús d'aquest tipus de tecnologia.

Aquest tipus de docència representa un gran repte, perquè permet a professors i professores i a alumnes viure una experiència impressionant a través d'aquestes noves tecnologies com són la realitat virtual i la realitat augmentada.


Vam tindre l'oportunitat de veure i provar un bon exemple d'aquestes tecnologies en el "Instituto Tecnológico AIJU", en Ibi. A més de servir com a ludoteca, aquest institut tecnològic es dedica a la investigació, creació i millora dels joguets per als nostres xiquets, el seu desenvolupament i seguretat. Per fer-ho possible realitzen investigacions en I+D i en la visita que vam realitzar al cicle vam vore exemples de realitat augmentada en contes, tecnologia que obri un nou ventall de possibilitats per a contar històries als menuts i fer-los més interactius. També vam provar jocs en realitat virtual, des de jocs de conducció fins jocs de ser un caixer de supermercat, va ser molt interessant i recomanem fer una visita a l'AIJU si teniu l'oportunitat.

Realitat augmentada: https://www.youtube.com/watch?v=3gVOwILH6ns&ab_channel=WeTeachRobotics 

Realitat virtual: https://www.youtube.com/watch?v=3-iMlQIGH8Y&ab_channel=PlayStation


Signat,

Jesús López, Quico Navarro, Ainoa Rodríguez, Sara Sánchez i María Valero. 




Comentarios

Entradas populares de este blog

ACTIVITATS PER A PENSAR 💭

 ACTIVITATS PER A PENSAR💭 ACTIVITAT 1 Per a fer aquesta activitat hem llegit un article titulat "La (gran) mentira de los nativos digitales" de Norman Suárez per a SABEMOS DIGITAL. En ell, ens expliquen una sèrie de conceptes per a explicar l'era en la què vivim. Amb aquest article hem pogut reflexionar sobre el que significa viure a l'era digital i com utilitzem la tecnologia. Però abans de fer la reflexió cal tindre clar els següents conceptes: Natius digitals: són les persones nascudes després de 1990. Immigrants digitals: són les persones nascudes abans de 1990. Zombis digitals: són les persones que no utilitzen les tecnologies de manera adequada. Versants digitals: són les persones que utilitzen les tecnologies correctament. Kryptonita: és una manera diferent de processar la informació, més visual. Bretxa digital: és la bretxa que existeix entre les persones que no tenen idea de les noves tecnologies i les que sí. Una vegada tenim aquests conceptes clars, hem de...

Infoxicació 💻

                                          La infoxicació és una paraula que ve de dues paraules diferents: "informació" i "intoxicació" . Aquesta paraula fa referència a l'excés d'informació que podem tindre al voltant, sobretot passa a Internet, ja que qualsevol persona pot pujar informació o la seua opinió a qualsevol web o xarxa social.   També se li pot conèixer col·loquialment com un excés o sobrecàrrega d'informació Això suposa que hem de ser molt crítics amb la informació que tenim al nostre voltant. Hem d'intentar filtrar la informació i comparar entre moltes per a saber que és el més fiable. Per això, hi ha molts buscadors diferents que depèn el que vulgues buscar serien més apropietats, ja que no va a ser igual buscar informació per a un TFG que per a veure un vídeo d'entreteniment.                       ...