Ir al contenido principal

SOFTWARE LLIURE

 El Software lliure significa que el software respecta la llibertat dels usuaris i de la comunitat. En els termes generals, els usuaris tenen la llibertat de copiar, distribuir, estudiar, modificar i millorar el software. Per tant, el software lliure és una qüestió de llibertat.

 Alguns exemples que podem trobar de software lliure són: Open Office (anàleg als programes Office de Windows que és programari propietari), LINUX (sistema operatiu) i VLC (reproductor multimèdia).

Alguns avantatges que té el software lliure són:

1- Genera igualtat, atès que tots tenen accés al coneixement compartit.

2- Ajuda a eliminar la dependència tecnològica cap als grans corporatius, comptant amb la seua contrapart.

3- Possibilita la generació d'una economia local i atorga seguretat nacional al saber que s'està executant el programari.

4- Dóna suport a la democràcia digital i escurça la gran bretxa digital que actualment existeix, podent aconseguir una sobirania tecnològica. Per a això és necessari que el govern federal mesure els resultats reals de les diferents iniciatives creades i l'ús d'estàndards oberts, ampliant el context i benefici d'aquests estàndards, i impulsant la innovació donat l'accés a aquest coneixement.

 Alguns desavantatges que pot tindre el software lliure són:

1- Dificultat en l'intercanvi de documents.

2- Absència de garantia. El programari lliure no es fa responsable pels danys.

3- Per a la seua configuració es requereixen coneixements previs de funcionament del sistema operatiu.

4-Major dificultat en la instal·lació i migració de dades per a l'usuari comú.


💭REFLEXIÓ

Alguna vegada heu usat el programari lliure, que no siga en el col·legi o en l'institut? Per què només s'usa al col·legi? 

Segur que vosaltres, no ho heu tornat a utilitzar, però us heu plantejat el perquè, perquè no s'utilitza un recurs gratis que ens ofereixen i utilitzem recursos de pagament, que no estan a l'abast de tot el món. I després som els primers que volem els mateixos recursos per a tots, i som nosaltres mateixos qui no ho fem. Per què no ho fem?, ens creiem superiors a altres persones, per tindre un programari de pagament, i que ens creiem que podem fer coses millors. Però la realitat no és aqueixa, la realitat és que es poden fer les acarones, coses o fins i tot millors. 

Signat,

Jesús López, Quico Navarro, Ainoa Rodríguez, Sara Sánchez i María Valero. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

ACTIVITATS PER A PENSAR 💭

 ACTIVITATS PER A PENSAR💭 ACTIVITAT 1 Per a fer aquesta activitat hem llegit un article titulat "La (gran) mentira de los nativos digitales" de Norman Suárez per a SABEMOS DIGITAL. En ell, ens expliquen una sèrie de conceptes per a explicar l'era en la què vivim. Amb aquest article hem pogut reflexionar sobre el que significa viure a l'era digital i com utilitzem la tecnologia. Però abans de fer la reflexió cal tindre clar els següents conceptes: Natius digitals: són les persones nascudes després de 1990. Immigrants digitals: són les persones nascudes abans de 1990. Zombis digitals: són les persones que no utilitzen les tecnologies de manera adequada. Versants digitals: són les persones que utilitzen les tecnologies correctament. Kryptonita: és una manera diferent de processar la informació, més visual. Bretxa digital: és la bretxa que existeix entre les persones que no tenen idea de les noves tecnologies i les que sí. Una vegada tenim aquests conceptes clars, hem de...

Infoxicació 💻

                                          La infoxicació és una paraula que ve de dues paraules diferents: "informació" i "intoxicació" . Aquesta paraula fa referència a l'excés d'informació que podem tindre al voltant, sobretot passa a Internet, ja que qualsevol persona pot pujar informació o la seua opinió a qualsevol web o xarxa social.   També se li pot conèixer col·loquialment com un excés o sobrecàrrega d'informació Això suposa que hem de ser molt crítics amb la informació que tenim al nostre voltant. Hem d'intentar filtrar la informació i comparar entre moltes per a saber que és el més fiable. Per això, hi ha molts buscadors diferents que depèn el que vulgues buscar serien més apropietats, ja que no va a ser igual buscar informació per a un TFG que per a veure un vídeo d'entreteniment.                       ...