Ir al contenido principal

SOFTWARE LLIURE

 El Software lliure significa que el software respecta la llibertat dels usuaris i de la comunitat. En els termes generals, els usuaris tenen la llibertat de copiar, distribuir, estudiar, modificar i millorar el software. Per tant, el software lliure és una qüestió de llibertat.

 Alguns exemples que podem trobar de software lliure són: Open Office (anàleg als programes Office de Windows que és programari propietari), LINUX (sistema operatiu) i VLC (reproductor multimèdia).

Alguns avantatges que té el software lliure són:

1- Genera igualtat, atès que tots tenen accés al coneixement compartit.

2- Ajuda a eliminar la dependència tecnològica cap als grans corporatius, comptant amb la seua contrapart.

3- Possibilita la generació d'una economia local i atorga seguretat nacional al saber que s'està executant el programari.

4- Dóna suport a la democràcia digital i escurça la gran bretxa digital que actualment existeix, podent aconseguir una sobirania tecnològica. Per a això és necessari que el govern federal mesure els resultats reals de les diferents iniciatives creades i l'ús d'estàndards oberts, ampliant el context i benefici d'aquests estàndards, i impulsant la innovació donat l'accés a aquest coneixement.

 Alguns desavantatges que pot tindre el software lliure són:

1- Dificultat en l'intercanvi de documents.

2- Absència de garantia. El programari lliure no es fa responsable pels danys.

3- Per a la seua configuració es requereixen coneixements previs de funcionament del sistema operatiu.

4-Major dificultat en la instal·lació i migració de dades per a l'usuari comú.


💭REFLEXIÓ

Alguna vegada heu usat el programari lliure, que no siga en el col·legi o en l'institut? Per què només s'usa al col·legi? 

Segur que vosaltres, no ho heu tornat a utilitzar, però us heu plantejat el perquè, perquè no s'utilitza un recurs gratis que ens ofereixen i utilitzem recursos de pagament, que no estan a l'abast de tot el món. I després som els primers que volem els mateixos recursos per a tots, i som nosaltres mateixos qui no ho fem. Per què no ho fem?, ens creiem superiors a altres persones, per tindre un programari de pagament, i que ens creiem que podem fer coses millors. Però la realitat no és aqueixa, la realitat és que es poden fer les acarones, coses o fins i tot millors. 

Signat,

Jesús López, Quico Navarro, Ainoa Rodríguez, Sara Sánchez i María Valero. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

QUÈ ÉS UNA WEB 2.0? 💻

 QUÈ ÉS UNA WEB 2.0 ?  💻 Quan parlem de la Web 2.0, ens referim a un model de pàgines Web que faciliten la transmissió d'informació, la interoperativitat i la col·laboració entre els seus usuaris, mitjançant un disseny centrat en les seues necessitats, més que en les de l'empresa. En altres paraules, es tracta d'una tendència en la Internet que advoca per una xarxa més interactiva, menys unilateral, en la qual els usuaris no ocupen un rol merament passiu. La Web 2.0 suposa un pas avant en l'evolució d'Internet, per a incorporar a l'usuari com un agent actiu en el seu funcionament, i no com un mer client o receptor de la informació. Això passa per llocs web dinàmics, en els quals a l'usuari se li permeta interactuar, generar contingut, o formar part de comunitats virtuals. D'altra banda, no es pot separar la paraula Web 2.0 de la paraula Educació 2.0 L'educació 2.0 té com a objectiu el mateix que es troba en les Web 2.0. Els objectius que es proposen...